Grafikskolan

Hellidens grafikskola

Grafikskolan som drivs av Hellidens folkhögskola, ligger i samma lokaler som Kollektivverkstaden på Vulcanön i Tidaholms centrum.

Skolan, som är ettårig är inriktad på att utveckla konstnärskap i de litografiska teknikerna samt koppargrafik, trä och linoleumsnitt samt serigrafi.
Skolan vill stimulera till experimentellt arbete och erbjuder kunskap om mindre kända och ibland inte färdigutvecklade tekniker.
Skolan är
mycket välutrustad med ett stort antal pressar och rymliga arbetslokaler och har verkstäder där man kan ägna sig åt handpapperstillverkning för att sedan använda i kursveckor med bokbinderi.
Före kursens slut har deltagare möjligheten att göra en mindre upplaga i schnell-press samt ha en utställning där de presenterar den bild de gjort under terminerna.

I kursen ingår också om deltagare så önskar en längre eller kortare studieresa som deltagarna själva får finansiera med grafikförsäljning.
Inslaget av eventuella studieresor och gästlärare syftar till att bredda kunskapen om svensk och internationell konst samt att ge inspiration till eget skapande.
Grafikskolan har
även ett brett internationellt kontaktnät och har under åren haft elevutbyten med ett flertal konsthögskolor i Europa.