Publicerad

Internationella Litografiska Symposiet i Tidaholm 2021

Symposium 2022

In English

Litografiska Akademin i Tidaholm bjuder in konstnärer, grafiska verkstäder och konstskolor att delta i det 8:e Internationella Litografiska Symposiet i Tidaholm 27 juli till 7 augusti 2022.
Symposiet innehåller utställningar av litografisk konst, föredrag, seminarier och workshops. Under hela symposiet visas litografisk konst från hela världen i fyra utställningshallar. Under symposiets första vecka, 25 juli – 29 juli, genomförs en rad seminarier, föreläsningar och workshops. Under denna första vecka finns det också gott om utrymme för social samvaro och nätverkande.

Utställningar
Konstnärer, grafiska verkstäder och konstskolor inbjuds att sända grafiska blad till symposiets utställning.
Enskilda konstnärer får sända max. 5 grafiska blad till symposiets utställning.
Grafiska verkstäder och konstskolor får sända max.10 grafiska blad.
Bladen skall vara litografier men blandtekniker som inkluderar litografiskt tryck är också välkomna.
De utställda bladen kommer att visas utan glas hängda i klämmor. De insända bladen måste därför vara monterade på kartong eller annat bakstycke.
Bladen kommer att vara till salu varför prisuppgifter måste sändas med.
Litografiska Akademin tar en försäljningsprovision på 30%
Deltagarna står själva för transportkostnad till utställningen. Litografiska Akademin står för returförsändelsen samt försäkring under utställning och återtransport.
KLICKA på den här raden för att ladda ner PDF-blankett om du som ENSKILD KONSTNÄR vill medverka i utställningen.
KLICKA på den här raden för att ladda ner PDF-blankett om ni som GRAFISK VERKSTAD eller KONSTSKOLA vill medverka i utställningen

Grafiska verk till utställningen skickas till
Grafiska verkstaden
Vulcans väg 3
522 34 Tidaholm
Grafiska verk till utställningen måste
vara oss tillhanda senast:

3 JUNI

Katalog
Till symposiets utställning kommer en katalog att tryckas. I anmälningsavgiften ingår medverkan i katalogen
med 1 bild per enskild konstnär och 2 bilder per verkstad eller konstskola.
För att bli representerad i katalogen skickar enskild deltagare 1 digital bild av en av de max. 5 bilder man får delta med som attachment i E-mail till: Symposium-22-images@skolahelliden.se
Verkstäder och konstskolor sänder till katalogen digitala bilder av 2 av de max. 10 bilder man får delta med som attachment i E-mail till: Symposium-22-images@skolahelliden.se

De digitala bilderna till katalogen måste ha följande storlek och format:
300 dpi
jpg eller tiff
De digitala bilderna till katalogen
måste vara oss tillhanda senast:
31 MAJ

Anmälan till symposiet
Anmälan till symposiet sker på separat nedladdningsbar talong vilken du fyller i och sänder till Litografiska Akademin. Talonger finns att ladda ned från Litografiska Akademins hemsida www.lithonet.se under fliken symposium 2021.
KLICKA på den här raden för att ladda ner PDF-blankett till anmälan

Blanketterna för anmälan om medverkande sänds till:
Grafiska verkstaden
Vulcans väg 3
522 34 Tidaholm

Anmälningsavgiften för enskilda konstnärer är 500 SEK. I avgiften ingår deltagande i symposiets utställning med max. 5 grafiska blad samt deltagande i utställningskatalogen med 1 bild. Vidare ingår försäkring under utställningstiden samt kostnad för returförsändelse. Varje deltagande konstnär får en katalog.
Anmälningsavgiften för verkstäder och konstskolor är 600 SEK. I avgiften ingår deltagande i symposiets utställning med max. 10 grafiska blad samt deltagande i utställningskatalogen med 2 bilder. Vidare ingår försäkring under utställningstiden samt kostnad för returförsändelse. Varje
deltagande verkstad eller konstskola får två kataloger.
De utställda bladen kommer att vara till salu varför prisuppgifter måste sändas med på anmälningstalong. Litografiska Akademin tar en försäljningsprovision på 30 %.

Betalning av anmälningsavgift
Betalning av anmälningsavgift görs till Litografiska Akademins konto.
Bank: Tidaholms Sparbank
Kontonr: 8354-3 ; 3 154 148-5
Bankgiro: 5802-3581
BIC: SWEDSESS eller SWEDSESSXXX
IBAN: SE 8780 0008 3543 0031 5414 85
OBS!! Vid inbetalning måste avsändare tydligt anges!

Föredrag, seminarium och workshop
Program för föredrag, seminarier och workshops under symposiets första vecka kommer kontinuerligt att publiceras på Litografiska Akademins hemsida www.lithonet.se
Om du själv vill hålla föredrag, seminarium eller workshop under symposiets första vecka är du mycket välkommen att göra detta. Meddela oss ämnet för föredraget, seminariet eller workshopen och under vilka dagar du kan medverka så lägger vi in det i programmet. Maila dessa uppgifter till lito@helliden.se
Deltagare som håller föredrag, seminarium eller workshop bor gratis under symposiets första vecka.

Boende
Litografiska Akademin erbjuder deltagare i symposiet boende på Hellidens Folkhögskola. Om du önskar boende anmäler du detta på separat anmälningstalong som laddas ned från www.lithonet.se under fliken symposium 2021. På talongen anger du vilka dagar du vill ha boende och för hur många personer. Kostnad för boende: 350 SEK per person och dygn. I priset ingår frukost.

Blanketten skickar du till:
Grafiska Verkstaden
Vulcans väg 3
522 34 Tidaholm

Tema Mexiko
Det Internationella Litografiska Symposiet 2021 har specialtema ”Mexiko”. Det innebär att en av det Litografiska Muséet kommer att reserveras för visning av inbjudna mexikanska konstnärer. Mexiko har en lång grafisk tradition och ett mycket spännande och levande samtida grafiskt konstskapande. Detta kommer också att behandlas i seminarier och föredrag.

Har du frågor är du välkommen att maila dem till: lito@helliden.se. eller ring: +46-(0)73-6234486.
Välkomna
Lars Lundqvist. Project-koordinator för det Internationella Litografiska Symposiet 2022.

 

In English