Symposium 2022

In English

Litografiska Akademin i Tidaholm har bjudit in konstnärer, grafiska verkstäder och konstskolor att delta i det 8:e Internationella Litografiska Symposiet i Tidaholm 23 juli till 7 augusti 2022.
Under hela symposiet visas litografisk konst från hela världen i fyra utställningshallar. Under symposiets första vecka, 23 juli – 30 juli, genomförs en rad seminarier, föreläsningar och workshops. Under denna första vecka finns det också gott om utrymme för social samvaro och nätverkande.

 

Utställningar
Konstnärer, grafiska verkstäder och konstskolor har inbjuds att medverka med grafiska blad till symposiets utställning.
Bladen skall vara litografier men blandtekniker som inkluderar litografiskt tryck är också välkomna.
Bladen kommer att vara till salu för den spom är intresserad av att göre ett köp av kvalitetskonst.

 

Katalog
I samband med symposiet har en katalog tryckts som ett sammaställande dokument över de konstnärer, verkstäder och skolor som valt att visa sin litografiska bildkonst vid detta tillfälle och finns till försäljning.

 

Föredrag, seminarium och workshop
Program för föredrag, seminarier och workshops under symposiets första vecka kommer kontinuerligt att publiceras på Litografiska Akademins hemsida www.lithonet.se.
Seminarier och Workshops börjar den 24de Juli. Seminarier sker i Marbodal center på Vulcanön och Workshops sker i Vulcanöns Grafikverkstad. Undantaget är workshop i papperstillverkning som sker i ”Pappershuset”.

 

Tema Mexiko
Det Internationella Litografiska Symposiet 2022 har specialtema ”Mexiko”. Det innebär att det Litografiska Muséet kommer att reserveras för visning av inbjudna mexikanska konstnärer. Mexiko har en lång grafisk tradition och ett mycket spännande och levande samtida grafiskt konstskapande. Detta kommer också att behandlas i seminarier och föredrag.

Har du frågor är du välkommen att maila dem till: lito@helliden.se. eller ring: +46-(0)73-6234486.
Välkomna
Lars Lundqvist. Project-koordinator för det Internationella Litografiska Symposiet 2022.

 

In English