Litografiska Muséet

Kommande utställning: LITHOGRAPHY 30

Konstlitografiska Akademin i Tidaholm driver Sveriges enda museum och konsthall speciellt ägnad att visa litografisk konst. På museet som varit igång sedan 1997, visas ett omväxlande program med både historiska utställningar och visningar av samtidskonst. Konstlitografiska museet ligger vid Hellidens folkhögskola.

1 maj – 30 Maj
Litografiska bilder från Ukraina

Lithography 30 är en konstnärsgrupp bestående av Taras Kobliuk, Alisa Gots och Nina Savenko. De har samarbetat sedan 2013 och har huvudsakligen arbetat med traditionell sten-litografi. Litografi 30 startade sitt samarbete under sina konstnärliga studier vid Kyiv Polytechnic University där de även assisterade Vladimir Mikhailovich Ivanov-Akhmetov i skolans grafiska verkstad. Som ett resultat grundade de sedan sin egen litografiska verkstad.
”Vi är intresserade av olika frågor i vårt arbete, de brukar förändras. Varje konstnär har sin eget unika språk i sin bild och skapar ett eget projekt att utforska. Men när vi arrangerar utställningar brukar vi förena oss kring ett gemensamt tema.”

Idag är de den enda oberoende litografiska verkstaden i Ukraina som fungerar både som en konstförening och som en öppen utbildningsplattform där människor kan lära sig principerna i det litografiska trycket.

 

På grund av rådande pandemi får max 9 personer vistas åt gången i utställningslokalen.
Håll avstånd. Känner ni av symptom så stanna hemma, ta hand om er, bli bättre och kom besök oss ett annat datum.

Vernissage Lördagen 1 Maj 14:00 – 16:00

Övriga öppettider till och med 30 Maj:
Lördagar och söndagar 11:00 – 16:00

 

Konstlitografiska Museet Tidaholm
Helliden
52294 Tidaholm

Telefon: 0502-14334
Telefon: 073-9060250